Wie is FitbyCoen?

Ik ben Michel Coenradie, Fysiotherapeut en eigenaar van FitbyCoen. Samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in Hengelo. Ik heb naast 15 jaar gehandbald ook enige tijd gevoetbald. Later heb ik voor hardlopen, tri-en duatlons gekozen. Momenteel houd ik me met wielrennen, cyclocrossen en Power-and Core training bezig.

Ik ben afgestudeerd fysiotherapeut en heb mij gespecialiseerd als medical fitness trainer, personal trainer, lifestyle coach, sportmasseur en medical taping therapist. Ook voor Diabetes-, Obese- en Senior-enFit heb ik opleidingen gevolgd. Vanwege mijn werkverleden in het professionele wielrennen en grote interesse in klachtenvrij wielrennen heb ik een opleiding tot Bikefitter afgerond. Daarnaast maak ik hardloopanalyses en geef ik loopscholing. Op de maandagen kun je, om de week, gezellig bij mij aansluiten als ik om 20.00u een rondje loop vanaf het Fitpunt (per 11-11-2019).

Als sportverzorger, masseur en hersteltrainer heb ik veel kennis en ervaring opgedaan bij diverse  sportverenigingen zoals FC Berghuizen, KOSC, TVC ‘28 en Judoschool Haagsma. Als Fysiotherapeut heb ik gewerkt bij grote Top-sportploegen zoals; Skil-Shimano/GiantShimano/Giant-Alpecin (nu Sunweb), Babydump-cycling en Alecto-cycling.  Met o.a. de Tour de France van 2009 en Paris-Tours 2012 als hoogtepunten. Ook begeleid ik wielrenners van onder andere mijn eigen vereniging “H.W.V. de Tubanters” met trainingsschema’s en krachttraining in de “off-season” periode.