Loopscholing en analyse

Analyse, scholing en training

Voor het aanleren van hardlopen, het verbeteren van je techniek of prestatie, het wegnemen van klachten of gewoon “in een gezellige groep lopen”. Alles is mogelijk. Zelfs een uitgebreide hardloopanalyse  op een loopband om exact de verschillende fases te analyseren. Zo weet je zeker dat je er alles aan gedaan hebt om klachtenvrij jouw doel te bereiken.

Liep je altijd al hard maar kom je niet verder met opbouwen van kilometers of snelheid? Heb je een blessure opgelopen door het hardlopen en wil je graag weer beginnen maar zonder risico? Dan is de hardloopanalyse bij FitbyCoen de juiste stap in het oplossen van het probleem!

Hardloopanalyse

Een hardloopanalyse is een specialisatie binnen de (sport-)fysiotherapie, en bestaat uit het in kaart brengen van de hardlooptechniek met een speciale testopstelling. Door middel van een loopband opstelling met camera neem ik de techniek waar en bespreek deze met u. De hardlooptechniek is immers één van de onderdelen die onderdeel uitmaakt bij blessures of het niet uit kunnen breiden van snelheid of kilometers.

Wil je meer weten wat een hardloopanalyse voor je kan betekenen en wat het inhoudt? Neem dan contact op voor meer informatie!

FitbyCoen Hardloopanalyse biedt de volgende producten aan:

1. Analyse en inspectie; hierbij wordt de looptechniek in beeld gebracht. Er volgt een advies naar aanleiding van uw loopstijl en een advies mbt uw statiek en afwikkeling met uw huidige schoenen. Uw schoenen worden éénmalig gecontroleerd. Dit alles gebeurt mbv een beeldopname op een loopband. € 69,75
2. Analyse en scholing; hierbij wordt uw techniek in beeld gebracht en een advies uitgebracht. Vervolgens gaan we in maximaal 5 aansluitende afspraken (van 30min.) uw loopstijl aanpassen obv dit advies. Dit alles gebeurt mbv een beeldopname op een loopband. De scholingen kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden. Tevens worden uw schoenen éénmalig gecontroleerd en wordt advies gegeven mbt uw schoeisel. Als afronding volgt een video-opname. € 227.50

prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Hardloopscholing

Na de hardloopanalyse is het van belang om de juiste techniek aan te leren. Deze technieken aanleren kan veel tijd kosten. Daarom is het van belang regelmatig te oefenen en de duur van het oefenen kort te houden. Vaker oefenen is beter dan langer. Er wordt vaak weer een controle ingepland na 3 weken. Tussendoor kun je gewoon meetrainen met je groep of in de hardloop- training groep.

 

Hardlooptraining

Onder begeleiding van FitbyCoen gaan we op weg om jouw doelen te halen. Iedere maandagavond van 20:15 uur tot ongeveer 21:00 uur vindt de training plaats.

Startplaats is de praktijk aan de P.C. Hooftlaan 50 te Hengelo (sportcentrum het Fitpunt) en de deelname is geheel vrijblijvend! Er zijn geen kosten aan verbonden, enige voorwaarde is dat je al wel enige basisconditie hebt om te kunnen hardlopen.

Tijdens de training wordt gelet op:

– juiste hardlooptechniek

– goede schoenen

En er worden vragen beantwoord over bijvoorbeeld:

– (uitbreiden van) trainingsbelasting en -opbouw

– kennis vergroten over het belang van warming-up en cooling down