Dry Needling

(Sport-) Fysiotherapie FitbyCoen heeft met Eline Wagenmakers een gespecialiseerde Fysiotherapeut in Dry Needling. Dry needling is een behandelmethode uit Canada met behulp van naalden. Klachten in het houdings- en bewegingsapparaat a.g.v. spierverhardingen, ‘myofasciale triggerpoints’ zijn vaak het gevolg van (langdurige) lokale overbelasting en worden behandeld door er met een droge acupunctuurnaald gericht in te prikken. Dat klinkt misschien pijnlijk, maar dat prikken voel je niet. Wat je wel voelt is misschien hooguit een kort krampgevoel of trekkende aanspanningen in de spier waarin de verharding wordt aangeprikt. Het kan soms wel voorkomen dat je wat gaat zweten en je je even naar of vermoeid voelt, maar dat herstelt zich snel. Het effect is een langdurige ontspanning van de betrokken spier.

Klachten die zich bij uitstek lenen voor behandeling met dry needling zijn onder meer (spierspannings)hoofdpijn en nek- en schouderklachten, maar ook een tennis- of golferselleboog en arm-, onderarm en pols klachten, heup- en bilklachten of kuitklachten. 

Dry needling wordt in de regel binnen een bredere behandeling gecombineerd met andere fysiotherapeutische technieken zoals orthomanuele technieken, specifieke oefentherapie, massage en fricties en in een enkel geval stroomapplicaties of Ultra geluid.

Uiteraard is een beweegrecept voor thuis, een vast wapen tegen recidief van klachten.  

Op vakkundige wijze begeleid naar beter bewegen, zó doen we dat bij “FitbyCoen”