Dry Needling en High Power Laser Therapy

Dry Needling

Close up view of woman holding a needle in an acupuncture therapy

(Sport-) Fysiotherapie FitbyCoen heeft met Eline Wagenmakers een gespecialiseerde Fysiotherapeut in Dry Needling in huis. Dry needling is een behandelmethode uit Canada met behulp van naalden. Klachten in het houdings- en bewegingsapparaat a.g.v. spierverhardingen; ‘myofasciale triggerpoints’, zijn vaak het gevolg van (langdurige) lokale overbelasting en worden behandeld door er met een droge acupunctuurnaald gericht in te prikken. Dat klinkt misschien pijnlijk, maar dat prikken voel je niet. Wat je wel voelt is misschien hooguit een kort krampgevoel of trekkende aanspanningen in de spier waarin de verharding wordt aangeprikt. Het kan soms wel voorkomen dat je wat gaat zweten en je je even naar of vermoeid voelt, maar dat herstelt zich snel. Het effect is een langdurige ontspanning van de betrokken spier.

Klachten die zich bij uitstek lenen voor behandeling met dry needling zijn onder meer (spierspannings)hoofdpijn en nek- en schouderklachten, maar ook een tennis- of golferselleboog en arm-, onderarm en pols klachten, heup- en bilklachten of kuitklachten. 

Dry needling wordt in de regel binnen een bredere behandeling gecombineerd met andere fysiotherapeutische technieken zoals orthomanuele technieken, specifieke oefentherapie, massage en fricties en in een enkel geval stroomapplicaties of Ultra geluid.

Uiteraard is een beweegrecept voor thuis, een vast wapen tegen recidief van klachten.  

Op vakkundige wijze begeleid naar beter bewegen, zó doen we dat bij “FitbyCoen”

HPLT bij overbelaste kniepees

High Power Laser Therapy

(Sport-) Fysiotherapie FitbyCoen heeft sinds enkele weken een laser in gebruik. Lasertherapie is uitermate geschikt om acute klachten snel te verhelpen. Met name tijdens de ontstekingsfase is het proces zichtbaar van grote waarde. Herstelprocessen gebeuren op basis van energie behoefte vanuit de cel. Lasertherapie geeft de benodigde energie in de vorm van ATP en hierdoor kan de cel sneller herstellen en opbouwen (regenereren). Er zijn tal van wetenschappelijke onderzoeken gedaan en hierin is het effect bestudeert.

LONG-Covid-19 is bvb één van de vele klachten die erg goed behandelbaar zijn en een positief resultaat hebben. https://www.hplt.nl/revalidatie-long-covid-19-met-hplt-lasertherapie/

High Power Lasertherapie is zeer geschikt voor de behandeling van onder andere:

  • Beschadigde of ontstoken pezen en gewrichten
  • Slijmbeursontsteking
  • Artrose
  • Kraakbeenschade, verstuikingen en verrekkingen
  • Carpaal Tunnel Syndroom en RSI
  • Onderrugpijn, Hernia, nekklachten en Whiplash
  • Spanningshoofdpijn, Migraine en kaakklachten
  • Hielspoor en Runner’s Knee
  • Wond- en littekenbehandeling

Kijk voor meer info op de webpagina http://www.hplt.nl

FitbyCoen is hiermee de enige praktijk in Hengelo (Ov) die dit aanbied én 1 van de drie praktijken in Overijssel.